Cali Terpenes - ШОКОЛАДОВА МЕНТА OG, 1 мл
Cali Terpenes - ШОКОЛАДОВА МЕНТА OG, 1 мл
Терпеновият профил на Chocolate Mint OG (OG Kush x Grand Daddy Purple) от Cali Terpenes се използва предимно за придаване на специален аромат и вкус на канабиса и за подобряване на полезните свойства на всички видове продукти. Още
Производител: Cali TerpenesКод на продукта: 8436581680348 Тегло: 0.01 kgДоставка и плащане
Терпеновият профил на Chocolate Mint OG (OG Kush x Grand Daddy Purple) от Cali Terpenes се използва предимно за придаване на специален аромат и вкус на канабиса и за подобряване на полезните свойства на всички видове продукти. Още
Производител: Cali TerpenesКод на продукта: 8436581680348 Тегло: 0.01 kgДоставка и плащане
Терпеновият профил на Chocolate Mint OG (OG Kush x Grand Daddy Purple) от Cali Terpenes се използва предимно за придаване на специален аромат и вкус на канабиса и за подобряване на полезните свойства на всички видове продукти, като например:
- Течни основи за изпаряване (за приготвяне на електронни течности).
- Екстракти и концентрати от канабис (колофон, сухи, BHO, дестилати...)
- Цветя от коноп или канабис
- Храни и напитки
- Козметика и ароматерапия
Този продукт не съдържа канабиноиди. 0% THC, CBD и др. 100% аромат в течен формат.
Терпените са 100% органични.
Произведени са от най-висококачествени суровини, произхождащи от култури без трансгенни вещества (ГМО) и без пестициди и замърсители.
Cali Terpenes Chocolate Mint OG има специален, комплексен аромат, който съчетава нотки на шоколад, мента, бор и дизел.
Терпеновият профил на Chocolate Mint OG, заедно с други елементи като канабиноиди, оказва т.нар. адитивен ефект. В продукти като цветя, екстракти или тинктури, които съдържат канабиноиди, терпените могат да допринесат за ефекта, който предизвикват.
Основни терпени: d-лимонен, кариофилен, линалоол, мирцен, бета-пинен, алфа-пинен, алфа-терпинеол, цинеол, канфен, неролидол
Обем: 1ml
Препоръки за използване на терпени от Кали:
Тези терпени са 100% чисти, така че с тях трябва да се борави внимателно и никога не трябва да се консумират, без да се смесват с предназначения продукт (освен при студени дегустации, при които терпените се използват в чист вид).
Когато се разреждат в желания продукт и в правилните пропорции, терпените са 100% безопасни и осигуряват аромат и други ползи.
1ml терпени = 40 капки (0,025ml на 1ml капкомер), така че 1 капка терпени представлява приблизително 0,25% от 10ml течна основа:
1 капка в 10ml = 0,25%.
2 капки в 10 ml = 0,50%.
4 капки в 10 ml = 1%.
8 капки в 10 ml = 2%.
12 капки в 10 ml = 3%.
Препоръчително е да тествате количеството от най-ниското, тъй като нашите терпени имат лесно наситени аромат и вкус при употреба.
Течни основи за изпаряване (за приготвяне на електронни течности)
Препоръчителното и най-често използвано количество терпени за осигуряване на достатъчен аромат в базите за електронни течности е между 1 и 3% терпени (можете да използвате до 4, но най-често се използват 2%).
Например, ако искате да добавите 2% терпени към 10ml база за електронна течност, трябва да използвате само 0,2ml терпени, а за 100ml база за електронна течност и 2% терпени трябва да добавите 2ml.
Екстракти и концентрати от канабис
Препоръчителното и най-често срещано количество терпени, използвани за придаване на достатъчен вкус и аромат на сухите екстракти (сух хаш или традиционен хаш), желе, BHO (восък, шатър, жива смола...), колофон или THC и CBD дестилати, е между 1 и 3% терпени (можете да използвате максимум 4%, въпреки че 2-3% са норма).
Например, за да добавите 3% терпени към 10 г концентрат от канабис, като например клира, вид дестилат, са ви необходими само 0,3 мл терпени.
Силно препоръчително е да тествате използваните количества и да започнете с малки количества - например, използвайте 1 капка на 3 г, 1 капка на 2 г, 1 капка на 1 г, след което изчакайте няколко дни, за да ги тествате и да видите коя е най-добра за вашия конкретен вкус в зависимост от използваното съотношение.
Важно е да разбъркате правилно създадения от вас продукт, за да осигурите равномерен и балансиран резултат, и трябва да го оставите да престои поне 24/48 часа, преди да го консумирате, за да могат терпените да се абсорбират напълно.
Друг чудесен начин за добавяне на терпени към екстрактите е използването на Terps Spray.
Цветове на канабис или коноп
Терпените могат да се използват и за засилване и подобряване на аромата на канабиса или на цветовете на канабиса ("пръчици"). Не се препоръчва да се добавят повече от 4 % терпени към цветовете, а в някои случаи може да се наложи да се използва дори по-малко, тъй като цветовете може вече да съдържат някои собствени терпени. Излишъкът на терпени може да доведе до интензивен аромат, който може да е твърде силен и да не е никак приятен.
Идеалният начин за използване на терпени с цветя, пръчици и сухи билки е да използвате Terps Spray.
Храни и напитки
Правилното съотношение на нашите терпени (ароматизатори на канабис), препоръчвано за храни и напитки, е много по-ниско от съотношението, използвано в електронните течности и продуктите от канабис.
Количеството терпени винаги зависи от основата на произвежданата храна или напитка, както и от използвания процес.
Препоръчително е терпените да се използват при студени процеси и когато няма промени в налягането (напр. вакуумно сушене), тъй като това ще спре изпарението и ще им позволи да се разтворят напълно и да се абсорбират в храната или напитката.
Някои примери за съотношения, използвани в храните и напитките, са следните:
Сладолед: 0,025 ml до 0,1 ml на приблизително 1 kg.
Бира: 1ml терпени на 3l бира, приблизително.
Газирана вода: 1 или 2 капки на около 1 л вода.
Масла: 1: 1ml терпени на 3L масло, приблизително.
Мед: 1ml терпени на 1 - 2kg мед, приблизително.
Съхранение
- Нашите терпенови профили се доставят с предпазни клапани, технология против изтичане и винтови капачки.
- След използване на продукта препоръчваме да поставите всеки елемент обратно на мястото му, за да предотвратите евентуално изпаряване или замърсяване с терпен.
- Терпените са летливи съединения и се препоръчва да се съхраняват в хладилник (около 7 градуса по Целзий), за да се предотврати изпаряването им по време на употреба.
- Температурата, при която се обработват терпените, никога не трябва да надвишава 60°C, за да се предотврати изпаряването на най-летливите терпени.
- Винаги съхранявайте терпените в оригиналната им опаковка, тъй като използваният материал (тъмно стъкло, което не пропуска UV лъчи) е предназначен за по-добро съхранение на термо- или фоточувствителни продукти. Това ги предпазва от температурни промени, кръстосано замърсяване и т.н. (терпените могат да действат като разредител и да предизвикат корозия на материали като пластмаса).